FAQs - Gloomio A/S
Telefon (+45) 70 23 70 06

FAQs

Vi har samlet en oversigt over det mest stillede spørgsmål til support teamet. Måske du også finder svar på lige præcis dit spørgsmål her – hvis ikke, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvad er CSP - Cloud Service Provider?

CSP er en ny måde at licenserer sine Microsoft Online Services på og gælder udelukkende Online Services. CSP giver en fleksibel aftalestruktur som fx gør det muligt at købe licenser på dagsbasis og til enkeltstående online services

Hvordan kommer jeg i gang med Office 365?

Først og fremmest skal du tegne et abonnement på Office 365. Der er mange forskellige kombinationsmuligheder, så tag fat i vores licensspecialister, som kan sikre at I får den rigtige løsning. Dernæst skal I oprette en Office 365-tenant hos Microsoft og herefter tilknytte jeres domæne til jeres nye tenant.

Er der forskel på OneDrive og OneDrive for Business?

Ja, forskellen er stor: OneDrive er til personlig brug og tilknyttet en brugers Live ID, fx en privat hotmail. Virksomheden har ikke kontrol over data gemt i et almindeligt OneDrive. OneDrive for Business (ODfB) er kontrolleret via Office 365 og/eller virksomhedens Active Directory (AD). Virksomheden har kontrol over alt data som de individuelle brugere opbevarer i ODfB. OneDrive for Business rummer mange administrationsmuligheder, mange af dem tilgængelige via Powershell.

Hvordan tildeler jeg en licens til en bruger i Creative Cloud?

I administrationsportalen klikkes på “Tildel brugere”. Nye brugere skal have oprettet et adobe-ID for at få adgang.
Adobe-ID kan oprettes her: https://www.adobe.com/dk/account/sign-in.adobedotcom.html

Hvordan aktiveres Remote Desktop Service (RDS) Cal?

Du skal være logget på serveren og være klar til aktivering, da der vil blive spurgt efter installations-ID.
Husk at have licensaftalens aftalenummer ved hånden.
Aktivering af disse licenser kan udelukkende foregå via Microsoft på tlf. 3848 7131, i menuen tastes 2 for servere.
Herefter vil du blive guidet gennem aktiveringen af en Microsoft-medarbejder.
Personlig betjening sker alle hverdage fra 9.00 – 17.00.

Hvordan ændrer jeg et MSDN abonnement?

Log ind på VLSC
Gå ind under abonnementer, tryk på rediger og overskriv navn og email. Herefter bliver der automatisk sendt en aktiveringsmail til den nye bruger. Kontakt MSDN support på nummeret herunder, hvis du oplever problemer:
Tlf.: 80887917
Mail: msdnic@eu.subservices.com

Hvordan opretter jeg et MSDN abonnement?

Log ind på VLSC
Under fanen “Abonnementer” vælger du MSDN-søgning. Vælg aftalen og tryk “Tildel abonnement”. Derefter skal du vælge “abonnementsniveau” og trykke næste. Skriv oplysninger og sprog på brugeren af produktet.
Når du er færdig vil brugeren modtage en aktiveringsmail til produktet.

Hvordan opretter jeg et Live ID?

Skal du oprette et Live ID kan du blot følge dette link https://signup.live.com/
Husk at benytte en email du har adgang til, fordi der sendes en mail med aktiveringslink til det nye Live ID.

Hvordan aktiverer jeg mine Office 365 licenser indkøbt på Volumeaftale?

Microsoft sender kontaktpersonen en aktiveringsmail.
Aktiveringen startes ved at klikke på linket i mailen. Undervejs i aktiveringen angiver du om I er ny eller eksisterende Office 365 kunde.
Msec Servicecenter sender dig også en mail med vejledning til aktiveringen.

Ofice 365 er blot Office-redskaber i skyen, og jeg kan kun bruge dem online?

Office 365 er en serie sky-baserede produktivitetstjenester, som bl.a. kan omfatte:

Office 365 – den skrivebordsbaserede Office-klient, du allerede kender og bruger, inklusive Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook og OneNote, med den ekstra fordel, det er, at licenser, udrulning og opdatering fungerer som en tjeneste. Disse programmer installeres på din enhed, så de er tilgængelige, selv når du er offline. Og du har muligheden for at gemme data i skyen.
Exchange Online – til mail og kalenderstyring.
SharePoint Online og OneDrive for Business – til samarbejde, websteder, arbejdsprocesser og lsynkronisering og deling i virksomhedsklasse.
Skype for Business – til tale, chat, møder og tilstedeværelse.
Yammer – til socialt samarbejde.

Hvis vores data flyttes i skyen, har vores virksomhed ikke længere kontrol over teknologien?

Når du flytter dine it-løsninger til skyen, reduceres arbejdet og tiden med vedligeholdelse og opgradering af software betydeligt. Nu kan du og dit team fokusere på forretningen i stedet for at være en reparationstjeneste. Du får mere tid til at forbedre forretningsdriften og lancering af agile initiativer.

I stedet for at bruge fortsat større dele af dit anlægsbudget på servere til lagring af mail og processer kan du bruge tiden på at tænke strategisk og understøtte forretningen på en mere agil måde, så du hurtigere kan opfylde dens behov.

At bevare data lokalt er det mere sikkert end i skyen?

Det bliver fortsat mere tydeligt, at dine lokale systemer ikke er mere sikre end de ville være i skyen, siger Mark Anderson, stifter af INVNT/IP Global Consortium, en gruppe regeringer
og sikkerhedseksperter, der forsøger at løse det stigende problem med cyberkriminalitet. Mange virksomheder hackes rutinemæssigt uden at vide det, siger Anderson, en teknologiekspert og grundlægger af Strategic News Service.

Sikkerhed er blevet et fuldtidsarbejde, der kræver et hold af omkostningstunge eksperter. Microsoft ansætter de bedste, når det drejer sig om at lukke sikkerhedshuller, og vi har størrelsen, som de fleste virksomheder kun kan drømme om.

For at opretholde sikkerheden i Office 365 på forkant med branchestandarder anvender vores sikkerhedsteam processer som f.eks. Security Development Lifecycle, trafikstyring og forhindring, registrering og afdæmpning af sårbarheder, som mange virksomheder ikke har ressourcer til at sikre. Microsoft Office 365 har en 99,9 procent økonomisk støttet oppetidsgaranti.

Desuden ansætter vi branchens førende eksperter inden for lovmæssig overholdelse af regler. Vi kender og er opdateret om de seneste regler og den seneste lovgivning: HIPAA og Sarbanes- Oxley, Federal Information Security Management Act (FISMA), ISO 27001, EU’s modelklausuler, U.S.–EU Safe Harbor-frameworket, Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA) og Canadian Personal Information Protection and Electronic Documents Act (PIPEDA) for blot at nævne nogle få.

Du kan få mere at vide om Office 365’s sikkerhed og juridiske overholdelse på Center for sikkerhed og rettigheder i Office 365.

Er jeg nødt til at flytte al data ud i skyen?

Mens tidlige fortalere for skyen erklærede, at skyen var den Hellige Gral, var der dog ingen, der var fortalere for at løfte hele din virksomhed op i skyen over en weekend. De fleste implementeringer begynder med en hybrid tilgang, hvor et enkelt program, som f.eks. mail, flyttes, og derefter flyttes mere og mere op i skyen.

Den hybride sky skaber en konsistent platform, der spænder over datacentre og skyen, og som leverer apps og data til brugerne på så godt som enhver enhed og overalt. Du får kontrol over leverancen og de muligheder, som det giver din forretning, og du kan skalere op eller ned efter behov, uden at dine lokale teknologiinvesteringer er spildte.

Mange virksomheder flytter produktivitetsbelastninger til skyen. Vejen dertil og tiden det tager at migrere kan være forskellig for den enkelte virksomhed. Vi kan hjælpe med at flytte belastninger i form af f.eks. filsynkronisering og deling (OneDrive for Business) eller mail (Exchange) først og derefter hjælpe med at finde den rette langtidsplan for mere avancerede eller større projekter.

Migrering til skyen er mere, end min virksomhed kan håndtere

Når du begynder at overveje, hvordan du flytter petabytes data til skyen, kan du måske føle at der er for kompliceret. Vi siger ikke, at alt er så let som at klø sig i nakken, men du kan reelt være hurtigt klar med agile initiativer og beregnede datamigreringer.

Vi hjælper dig på hvert eneste trin på vejen med oplysninger og tips om konfiguration af firewall, krav til reverse proxy, identitetsindstillinger, migreringsmuligheder og en faseinddelt tilgang til hybride opsætninger. Vi har udarbejdet flere veje, du kan følge, og i de fleste tilfælde kan du anvende dine eksisterende redskaber og processer.Vi kan også levere en række onlineredskaber,, der kan hjælpe dig.

Industrispioner, cyberkriminelle og regeringer vil have adgang til mine data, hvis de er i skyen

Dette er de fleste virksomheders største frygt ved skyen. Men den har ikke noget på sig. Dit IT-team administrerer adgangen, konfigurerer rettigheder og giver adgang og indstillingsmuligheder via smartphones. Din virksomhed forbliver eneejer: Du bibeholder alle rettigheder til data lagret i Office 365.

Vi anvender en lang række nøgleprincipper til sikring af dine data:

 • Vi undersøger ikke dine data med henblik på annoncering eller med henblik på andre formål end at levere de tjenester, som du har betalt for.
 • Hvis du på et tidspunkt afmelder tjenesten, kan du tage dine data med dig.
 • Via styring af beskyttelse af personlige oplysninger kan du kon gurere, hvem i virksomheden der har adgang og til hvad.
 • Omfattende revision og overvågning forhindrer administratorer i uautoriseret adgang til dine data.

Streng kontrol af designelementer forhindrer, at dine data sammenblandes med data fra andre virksomheder. Vores datacenterpersonale har ikke adgang til dine data. Desuden tilbyder vi 99,9 % oppetid via en SLA med økonomisk kompensation. Hvis en kunde oplever en månedlig oppetid, der er mindre er 99,9 %, kompenserer vi kunden via tjenestekreditering.

Microsoft er den første større leverandør af sky-baserede løsning, der har indarbejdet verdens første internationale standard for fortrolighed omkring data i skyen. Standarden etablerer en ensartet, international tilgang til beskyttelse af personlige data gemt i skyen.

Den lægger vægt på, at:

 • Du har kontrollen over dine data.
 • Du ved, hvad der sker med dine data.
 • Vi yder omfattende sikkerhedsbeskyttelse af dine data.
 • Dine data anvendes ikke til annonceringsformål.
 • Microsoft opfordrer til, at offentlige forespørgsler rettes direkte til dig, medmindre dette er forbudt ved lov, og Microsoft vil modsætte sig forsøg på at forbyde offentliggørelse ved domstolene.

Skype og Skype for Business er det samme?

Skype, til hjemmebrug fungerer fint til et mindre antal brugere, og det er gratis, medmindre du vil købe kreditter, så du kan foretage opkald til fastnettet og mobilnettet.

Med Skype for Business kan du føje op til 250 personer til onlinemøder, få sikkerhed i virksomhedsklasse, administrere medarbejderkonti og integrere det i dine Office-apps.

Skype for Business er integreret med Office 365, og de to produkter tilsammen gør det nemt for dine medarbejdere at dele dokumenter og viden. De kan nemmere samarbejde og uanset hvor de befinder sig fysisk kan medarbejderne modtage og foretage opkald, levere præsentationer og deltage i møder fra samme program – så længe de har en internetforbindelse.

Medarbejderne kan f.eks.:

 • Omgående se når en person er optaget eller ledig.
 • Starte en chatsession ved at dobbeltklikke på en kontaktpersons navn.
 • Dele skrivebordet under et møde.
 • Invitere eksterne partnere med til et møde via deltagelse på en webkonference med fuld funktionalitet
 • Inviter eksterne partnere med til et møde via deltagelse på en webkonference med fuld funktionalitet
 • Integrere video via et webkamera i et opkald

Med Skype for Business behøver du ikke en dedikeret administrator til at køre servere eller at investere i ekstra infrastruktur. Denne del tager Microsoft sig af for dig. Som en del af Office 365 tilbyder Skype for Business brugerne nye funktioner, opgraderinger og rettelser, så snart de er klar. Skype for Business og forbruger versionen af Skype kan desuden sammenknyttes, så det er muligt at kommunikere mellem platformene.

Tjenesten Skype for Business understøttes døgnet rundt. Dit eget it-team skal naturligvis administrere indstillinger og sikkerheden, men Microsoft håndterer resten.

Bevar kontrollen

Med Gloomio kan du ikke gøre det nemmere. Kort sagt: Du har kontrollen!